AKSARAY / MERKEZ - Şehit Memiş Arıbaş Ortaokulu

Uyulması Gereken KuraLlar

OKUL KURALLARI

•  Öğrenciler bina içinde istendik davranışlar sergilemelidir.

A) Sınıfta;

•  İlk giriş zili çalar çalmaz öğrenciler sınıfa girmeli ve ikinci zil çalana kadar hazırlanıp öğretmeninin gelip dersi başlatmasını sessizce beklemelidir.

•  Öğretmenin dersi başlattığı andan itibaren öğrenci dersi takip etmelidir. Okula geliş amacı budur.
•  Sınıf eşyalarına özen göstermeli ve onları korumalıdır. ( Sıralar, dolaplar, yazı tahtası ve yazı malzemeleri, pano vb. )
•  Atölye kullandıkları derslerde gerekli olan tüm malzemeleri korumalıdırlar, öğrenciler malzemeleri boşa harcamamalıdır. Boşa harcanan her malzeme velileri tarafından devlete ödenen verginin israfı olacaktır.
•  Öğrenci sınıfa girmeden önce yiyeceğini bitirmeli, yarım kalmışsa çöpe atmalıdır.

B) Binada;

•  Binadan yürüyerek çıkmalıdır, koşmamalıdır.
•  Koridordaki malzemeleri korumalıdır.
•  Binayı temiz tutmalıdır.
•  Sesini yükseltmeden konuşmalıdır.

•  Öğrenciler kendisine ve başkalarına saygılı olmalıdır.

•  Öğrenci kendisine yapılmasını istemediği davranışı başkalarına yapmamalıdır.
•  Başkalarının rahatça çalışabilmesini engellememelidir.
•  Öğrenci açık sözlü ve dürüst olmalı ve nezaket kurallarına uymalıdır. (Hasta birine iyi dileklerini belirtmeli, arkadaşlarına ve öğretmenlerine "günaydın" demeyi unutmamalıdır)

•  Öğrenci sorumluluklarını bilmelidir.

•  Öğrenci derse zamanında ve hazırlıklı gelmelidir.
•  Öğrenciler CD, walkman, discman ve cep telefonu gibi eşyalarını çantalarında veya dolaplarında saklamalı, kapalı bir şekilde tutmalıdırlar.

•  Okul için gerekli olmayan ya da okul düzenini bozacak eşyalar okula getirilmemelidir.

•  Okul için gerekli olmayan ya da okul düzenini bozacak cep telefonu, game–boy, film, cd´ leri, oyuncak tabanca, magazin dergileri, şaka malzemeleri ( koku bombaları, kaşıntı tozu vb. ) walkman, discman, beden eğitimi öğretmenlerinin izin vermediği spor malzemeleri ( küçük lastik toplar vb. ), kesici ya da delici aletler, takılar, maddi değeri olan eşyalar okula getirilmemelidir.

•  Öğrenci bahçede istendik davranışlar sergilemelidir.

•  Öğrenciler çöplerini etrafa atmamalı, çöp kutularını kullanmalıdır.
•  Okul eşyalarını korumalıdır ( toplar, banklar vb. )
•  Doğal çevreyi korumalıdır.

•  Öğrenciler şiddet içeren davranışlardan kaçınmalıdır.

•  Öğrenciler yumruklaşmamalıdır.
•  Şakadan da olsa  kavga etmemelidir.
•  Sözlü hakarette bulunmamalıdır.
•  Birbirlerine bir şeyler fırlatmamalıdır ( taş, tebeşir, top vb. ).
•  Birbirlerine, istenmeyen şekilde dokunmamalıdır.

•  Okulda her zaman düzgün bir şekilde okul üniforması giyilmelidir.

•  Genel kıyafet yönetmeliğine uyulmalıdır.
•  Üniforma temiz ve ütülü olmalıdır.
•  Yazlık ve kışlık kıyafet uygulamasına uyulmalıdır.
•  Erkek öğrencilerin saçları kısa ve düzgün taranmış olmalı, kız öğrencilerin saçları taranmış ve toplu olmalıdır.
•  Saçlar boyatılmamalıdır.
•  Takı ( yüzük, küpe, kolye vb. ) kullanılmamalıdır.
•  Serbest kıyafet günlerinde yaşına ve okul ortamına uygun kıyafetler giyilmelidir.

•  Kantin alışverişi, teneffüslerin bitimini bildiren zilden sonra kesinlikle yapılmamalıdır.

•  Öğrenciler kantin görevlilerine ve hizmetlilere karşı saygılı olmalı
•  Öğrenciler kantin alışverişi yaparken sıraya girmelidir.

•  Öğrenciler okuldaki bütün idareci ve öğretmenlerine karşı saygılı olmalıdır.

Yayın: 14.10.2016 - Güncelleme: 27.03.2024 10:40 - Görüntülenme: 1042