AKSARAY / MERKEZ - Şehit Memiş Arıbaş Ortaokulu

Nis

23 Nisan 1920 tarihi, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğinin ilan edildiği tarihtir. Bu tarihten tam 4 yıl sonra, yani 23 Nisan 1924 tarihinde ise Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günün bayram olarak kutlanmasını istemiştir. Bu tarihten tam 5 yıl sonra, yani 23 Nisan 1929 tarihinde ise bu günü çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan 1929 tarihi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

24 Nisan tarihinde okulumuzun bahçesinde düzenlediğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Şiirler, yarışmalar, eğlenceler ve hediyeler verilerek günün anlam ve önemi vurgulandı.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda yaptığımız Nisan ayı çalışmamız tamamlanmıştır.

Mrt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Bu kapsamda Mart ayı çalışmamız okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Okulumuzun bahçesinde yapılan etkinliklerle kutlandı.

İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu yerdir.

Çanakkale Savaşı bir vatan müdafaasıdır. Bir vatana sahip olmanın en büyük izzet olduğunu bilenlerin bu mücadelesini bütün yönleriyle anlamak ve gelecek nesillere anlatmak çok önemlidir. Şanlı ecdadımıza karşı mesuliyetlerimizin şuuruyla Çanakkale’nin hatırlattığı değerlerden, ortaya koyduğu manadan vazgeçmeyecek ve bu vatanı imanla sevmeye devam edeceğiz.

Dağların, taşların şüheda gövdesine büründüğü bu muazzam zaferin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyor; tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulü okulumuz bahcesinde yapılan etkinliklerle kutlandı.

Mrt

Okulumuz da gerçekleştiği varsayılan 5.1 şiddetinde deprem senaryosuna göre kurumlarımızdaki personel ve öğrencilerimizin planlı bir şekilde tahliyesi, acil toplanma bölgesine toplanılması ve sürecin değerlendirimesi amacıyla 4 Mart 2024 tarihinde saat 11.15'te deprem tahliye tatbikatı yapıldı.

Mrt

Akran zorbalığı ile ilgili Aksaray Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 01/03/2024 Cuma günü okulumuzun konferans salonunda beşinci sınıf öğrencilerimize "Akran Zorbalığı" adlı konferans verilmiştir.

Şbt

16/02/2024 tarihinde okulumuzun Konferans Salonu'nda İl Emniyet Müdürlüğü'müzün değerli polisleri tarafından öğretmenlerimize narkotikle ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Subat ayi etkinliği: Deyim ve Atasözü okumaları çalışması yapılıp okulumuzda sergilenmiştir.